Ribeye-cheeseburger

Ingrediënten

750 g ribeye (op kamertemperatuur)
1¼ el worcestershiresauce
1¼ ui
ribeye-cheeseburger
10 plakken bacon
5 pita broodjes

1¼ vleestomaat
1¼ kropsla
2½ tl tabasco
5 plakken cheddar (smeltkaas)
5 el ketchup
Bereiden

Steek de barbecue aan.
Snijd de ribeye in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Hak zo fijn mogelijk. Meng het vlees met de worcestershiresauce en versgemalen peper in een kom. Verdeel het vlees in 4 porties. Doe 1 portie vlees in de hamburgerpers en druk aan. Stort de burger op een vel bakpapier. Maak er zo nog 3.
Snijd de ui in plakken en gril 6 min. keer halverwege. Gril ondertussen de bacon in 6 min. krokant. Keer halverwege. Halveer de broodjes en gril 2 min. op de snijkant en snijd de tomaat in plakken. Haal 4 blaadjes van de kropsla los. Was ze en droog ze.
Gril de ribeyeburgers 2 min. Keer en besprenkel met een paar druppels tabasco. Beleg met de plakken cheddar en gril nog 2 min. Besmeer de onderste helften van de broodjes met ketchup en beleg achtereenvolgens met ui, een burger, tomaat, sla en bacon. Dek de burgers af met de bovenkant van de broodjes en serveer.
Serveertip:
Als je BBQ-maaltijd bestaat uit meer dan deze burger, wil je misschien wat minder grote burgers. Vorm in dat geval met de hand kleinere burgers.